Galvenā         Blogi         Kontakti         Reklāma         Abonēšana         Noteikumi    
 
Login: 
Parole: 

Aizmirsāt paroli?

  Ziņas







             Šodien:     194
             Vakar:      449
            


twitter



Blogo arī Tu!
Numura tēma: Dilles – lieliskas no senatnes līdz mūsdienām (0)

Vasara ir pilnā plaukumā un dārzos briest jaunā raža. Viens no garšaugiem, kas ir neiztrūkstoši visos dārzos – ir dilles. To aromāts allaž saistās ar vasaru. Tāpēc šoreiz nedaudz plašāk par šo garšaugu.

Dilles (latīniski – Anethum Graveolens) ir viengadīgs čemurziežu dzimtas augs ar spēcīgu aromātu un garšu, ko nodrošina dillēs lielā daudzumā esošā ēteriskā eļļa. Lieliskais aromāts, garšas īpašības, kā arī plašais pielietojums tautas medicīnā dilles mūsu platuma grādos padara par vienu no visvairāk audzētajām kultūrām. Dilles tiek audzētas dārzos no agra pavasara līdz pat vēlam rudenim, bet daudzi nespēj pretoties diļļu lieliskajām īpašībām arī ziemas laikā, turpinot tās audzēt mājas apstākļos. Jau pirms daudzām tūkstošgadēm cilvēki zināja par diļļu īpašībām. Senajā Romā, Grieķijā un Ēģiptē dilles cildināja kā ārstniecisku augu, garšaugu un pat krāšņumaugu. Arī mūsdienās dilles joprojām saglabājušas savu vietu starp populārākajām garšvielām, un tiek izmantotas kulinārijā, medicīnā, kosmetoloģijā un aromterapijā.

Iz vēstures

Dilles radušās pirms daudziem tūkstošiem gadu. Par to dzimteni tiek uzskatīts Vidusjūras un Mazāzijas reģions.

TURPINĀJUMS LAIKRAKSTA "JAUNAIS VĒSTNESIS" 21.AUGUSTA NUMURĀ



 22.08.2015



Komentārs








Copyright Jēkabpils rajona neatkarīgais laikraksts.

Web site engines code is Copyright © 2002 by PHP-Nuke

Developed by vl-web studio and SIA AZcom