Galvenā         Blogi         Kontakti         Reklāma         Abonēšana         Noteikumi    
 
Login: 
Parole: 

Aizmirsāt paroli?

  Ziņas







             Šodien:     320
             Vakar:      741
            


twitter



Blogo arī Tu!
Receptes: Spageti ar kaltētu tomātu pesto un ceptu lasi (0)

Lielisku mērci pastai var pagatavot arī no kaltētiem tomātiem, kas atradīsies ikviena gardēža mājās. Pie šādi pasniegta ēdiena lieliski piestāvēs zaļie salāti, kas papildināti ar olīveļļu un svaiga citrona sulu.

 

Izejvielas (4 personām):

●     600g laša filejas bez asakām

●     sāls pēc garšas

●     360g “Dobeles dzirnavnieka” spaghetti (spageti) Nr. 7

●     200g kaltēti tomāti (eļļā) + eļļa

●     80g mandeļu miltu (vai maltas mandeles)

●     30g rīvēta cietā siera

●     1 ķiploka daiviņa

●     1 ēdamk. cukura

●     100ml saldā krējuma

●     1 ēdamk. rozā piparu

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Laša fileju sagriez 4 gabalos, pārkaisa ar sāli. Liek uz pannas ar karstumizturīgu rokturi un liek cepeškrāsnī. Cep 15-20 minūtes (vai līdz lasis izcepies).
  2. Gatavo pesto: blenderī kopā sablendē kaltētos tomātus un eļļu no burciņas, mandeļu miltus, cieto sieru, ķiploku un cukuru. Liec mazā katliņā, pievieno saldo krējumu un maisot uzkarsē (nevāri!).
  3. Verdošā sālsūdenī vāri spageti aptuveni 7-8 minūtes līdz al dente gatavībai. Nolej ūdeni. Pastu uzreiz liec atpakaļ katlā, pievieno tomātu/ saldā krējuma mērci un kārtīgi izmaisi tā, lai mērce vienmērīgi noklātu visus spageti.
  4. Spageti liec siltos dziļajos šķīvjos. Katrai porcijai pa virsu liec laša filejas gabalu. Dekorē ar zaļumiem un pārber ar rozā pipariem. Pasniedz.



Linda Tellgrena, bloga Lindas virtuve autore



 27.10.2017



Komentārs








Copyright Jēkabpils rajona neatkarīgais laikraksts.

Web site engines code is Copyright © 2002 by PHP-Nuke

Developed by vl-web studio and SIA AZcom