Galvenā         Blogi         Kontakti         Reklāma         Abonēšana         Noteikumi    
 
Login: 
Parole: 

Aizmirsāt paroli?

  Ziņas







             Šodien:     99
             Vakar:      504
            


twitter



Blogo arī Tu!
Receptes: Spageti ar garnelēm ķiploku-sviesta mērcē (0)

Receptē garneles ir goda vietā. Tās kombinē ar ķiploku un nedaudz brūninātu sviestu, kas piešķir mērcei riekstaini tīkamu garšu.

 

Izejvielas (4 personām):

●     340g “Dobeles dzirnavnieka” spaghetti (spageti) Nr. 7

●     šķipsna sāls

●     40g sviesta

●     8 ķiploka daiviņas, nomizotas un sagrieztas plānās šķēlītēs

●     400g tīģergarneļu

●     svaigi malti melnie pipari

●     120g ķirštomātiņu, kas pārgriezti uz pusēm

 

Gatavošana:

  1. Uz uzkarsētas pannas liec sviestu, izkausē. Pievieno ķiplokus un, maisot uz vidējas uguns, cep, līdz ķiploki sāk kļūt zeltaini un sviests – gaiši brūns. Pievieno garneles, pārber melnos piparus. Garneles cep 2-3 minūtes no katras puses, līdz tās ir gatavas. Tomēr ņem vērā – garneles nedrīkst pārcept – tad tās kļūst sīkstas.
  2. Verdošā sālsūdenī vāri spageti 7-8 minūtes līdz al dente gatavībai. Pastai nokās ūdeni un liec to lielā bļodā.
  3. Pastai pāri lej pannas saturu ar garnelēm un ķiplokiem, kā arī sviestu. Iemaisi ķirštomātiņus. Pasniedz siltos dziļajos šķīvjos.

Linda Tellgrena, bloga Lindas virtuve autore



 12.11.2017



Komentārs








Copyright Jēkabpils rajona neatkarīgais laikraksts.

Web site engines code is Copyright © 2002 by PHP-Nuke

Developed by vl-web studio and SIA AZcom